Det finns många anledningar till att man vill ha healing. Exempelvis för att få mer energi och ork, kunna stressa av eller kanske för att ’landa’ efter en jobbig tid. Det kan också vara för att lindra/ta bort smärta någonstans i kroppen som t.ex. nacke, huvud, rygg eller liknande.
Healing är också en hjälp för att släppa blockeringar som byggts upp genom att t.ex. känslor inte fått komma ut när de behövt och som därför gjort att man får ont någonstans i kroppen.

När men healar en kropp tillsätter man energi för att få kroppen att hjälpa sig själv. Många åkommer kommer också via vår själ och därför går också healingen även till det psyiska. Man ser till kroppen som en helhet och behandlar den som en helhet. 

Det finns många olika namn på healingen: Reikihealing, andlig healing, reconnectiv healing, änglahealing. Kärt barn har många namn men jag anser att oavsett namnet på healingen så kommer energin från samma källa. Vi gör bara på olika sätt. Just nu går jag en kurs i Reiki-healing men kombinerar även Reikin med bl.a. stenar och chakrabalansering.

Jag avslutar alla healingbehandlingar med en chakrabalansering. Kroppen har 7 huvudchakran (energipunkter) som alla ska rotera med god energi. Ibland finns blockeringar i våra chakran och löser en chakrabalansering upp dessa blockeringar och ser till att våra chakran "snurrar på" med god energi.